Precies dit, en dan met een kopje koffie op een bankje in de zon.

023 20220310 Annemarie 1 Blog

Annemarie schrijft levensverhalen en zit met The Insight Story bij Het Lichtgarnizoen. Het Lichtgarnizoen is een collectief van zelfstandige ondernemers die een werk- en praktijkruimte gebruiken in een van de gebouwen op het Kazerneterrein in Blerick. Hier lees je wat ze doen, hoe ze het doen en waarom ze het doen. (foto’s: Erik Daems) 

“Het fijnste aan mijn plek in het Lichtgarnizoen is de rust, het gebouw en het omringd zijn met gelijkgestemden. Hoewel we allemaal ondernemers zijn, hangt hier totaal geen commerciële sfeer. De meesten bieden diensten aan op het gebied van welzijn in de brede zin van het woord. Ik geloof dat we in een tijd leven waarin iedereen zich bewuster wordt van wat het betekent om mens te zijn. Ik denk dat die bewustwording en de behoefte om daar een bijdrage aan te leveren ons bindt.

Als schrijver heb ik me gespecialiseerd in autobiografisch schrijven in de brede zin van het woord. Ik help mensen bij het onderzoeken en schrijven van hun levensverhaal. Indien gewenst maken we daar een mooi boek van. Voor wie liever zelf wil schrijven, bied ik schrijfcoaching en workshops autobiografisch schrijven aan.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in levensverhalen. Vanaf het moment dat ik mijn eigen levensloop al schrijvende ging onderzoeken en begon met meditatief en intuïtief schrijven, ging er een wereld voor me open. Ik ben ervan overtuigd dat het heel waardevol is om inzicht te krijgen in je eigen levensverhaal. Door erover te schrijven, ga je punten met elkaar verbinden en patronen herkennen. Bovendien is schrijven een hele neutrale en liefdevolle manier om aandacht te geven aan jezelf als mens.

Ik kan inspiratie en energie uit veel dingen halen, van interessante boeken tot een glimlachende voorbijganger. De natuur is voor mij altijd een inspiratiebron, maar op dit moment haal ik veel energie uit alles wat ik tegenkom op mijn schrijvende reis naar binnen.

Ik ben heel gelukkig met mijn gezin, mijn drie gezonde kinderen en de momenten waarop ik mijn leven als eenvoudig ervaar en tegelijk het gevoel heb dat alles mogelijk is. Precies dit en dan met een kopje koffie op een bankje in de zon.

Ik hoop dat ik dit mooie werk kan blijven doen en me daarin verder kan verdiepen. Daarnaast wens ik voor de toekomst nog een grotere, eigen ruimte waar ik ook mijn workshops en schrijfretraites kan organiseren, liefst ergens op een mooie, historische plek in de natuur.” 

Je kunt contact opnemen met Annemarie Staaks via LinkedIn en Instagram (@the_insight_story) of mail haar op annemarie@bureaustof.nl. En ga vooral ook naar www.theinsightstory.nl

Dit vind je mogelijk ook interessant:

20190727 Eamd8234 Bewerkt 2

Doe het goed of doe het niet.

Ik ben fotograaf voor ondernemers en bedrijven. Ik maak profielfoto’s en bedrijfsfoto’s voor teampagina’s, websites en LinkedIn. Verder ben ik ook altijd geïnteresseerd in de mensen zelf en hun verhaal. Ik vraag mensen vaak waar ze energie en inspiratie vandaan halen en vraag hen waar...
Antoinette Erik Daems Fotograaf Venlo 0003

Volg je hart, want je hart klopt

Antoinette woont in een sprookjeshuis en geeft shows met Toet Tout Theater. Ik blik terug op het gesprek dat ik met haar had. Tekst en foto's: Erik Daems Antoinette, hoe gaat het op dit moment met je? Nu gaat het goed. Het werk dat ik...
Fotograaf Erik Daems Venlo Eamd6186

Een moment dat je echt gelukkig bent is heftig. 

Ik ben fotograaf voor ondernemers en bedrijven. Ik maak profielfoto's en bedrijfsfoto's voor teampagina's, websites en LinkedIn. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in de mensen zelf en hun verhaal. Ik vraag mensen vaak waar ze energie en inspiratie vandaan halen en vraag hen waar ze...

Plaats een reactie