Precies dit, en dan met een kopje koffie op een bankje in de zon.

023_20220310_ANNEMARIE 1 blog

Annemarie schrijft levensverhalen en zit met The Insight Story bij Het Lichtgarnizoen. Het Lichtgarnizoen is een collectief van zelfstandige ondernemers die een werk- en praktijkruimte gebruiken in een van de gebouwen op het Kazerneterrein in Blerick. Hier lees je wat ze doen, hoe ze het doen en waarom ze het doen. (foto’s: Erik Daems) 

“Het fijnste aan mijn plek in het Lichtgarnizoen is de rust, het gebouw en het omringd zijn met gelijkgestemden. Hoewel we allemaal ondernemers zijn, hangt hier totaal geen commerciële sfeer. De meesten bieden diensten aan op het gebied van welzijn in de brede zin van het woord. Ik geloof dat we in een tijd leven waarin iedereen zich bewuster wordt van wat het betekent om mens te zijn. Ik denk dat die bewustwording en de behoefte om daar een bijdrage aan te leveren ons bindt.

Als schrijver heb ik me gespecialiseerd in autobiografisch schrijven in de brede zin van het woord. Ik help mensen bij het onderzoeken en schrijven van hun levensverhaal. Indien gewenst maken we daar een mooi boek van. Voor wie liever zelf wil schrijven, bied ik schrijfcoaching en workshops autobiografisch schrijven aan.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in levensverhalen. Vanaf het moment dat ik mijn eigen levensloop al schrijvende ging onderzoeken en begon met meditatief en intuïtief schrijven, ging er een wereld voor me open. Ik ben ervan overtuigd dat het heel waardevol is om inzicht te krijgen in je eigen levensverhaal. Door erover te schrijven, ga je punten met elkaar verbinden en patronen herkennen. Bovendien is schrijven een hele neutrale en liefdevolle manier om aandacht te geven aan jezelf als mens.

Ik kan inspiratie en energie uit veel dingen halen, van interessante boeken tot een glimlachende voorbijganger. De natuur is voor mij altijd een inspiratiebron, maar op dit moment haal ik veel energie uit alles wat ik tegenkom op mijn schrijvende reis naar binnen.

Ik ben heel gelukkig met mijn gezin, mijn drie gezonde kinderen en de momenten waarop ik mijn leven als eenvoudig ervaar en tegelijk het gevoel heb dat alles mogelijk is. Precies dit en dan met een kopje koffie op een bankje in de zon.

Ik hoop dat ik dit mooie werk kan blijven doen en me daarin verder kan verdiepen. Daarnaast wens ik voor de toekomst nog een grotere, eigen ruimte waar ik ook mijn workshops en schrijfretraites kan organiseren, liefst ergens op een mooie, historische plek in de natuur.” 

Je kunt contact opnemen met Annemarie Staaks via LinkedIn en Instagram (@the_insight_story) of mail haar op annemarie@bureaustof.nl. En ga vooral ook naar www.theinsightstory.nl

Dit vind je mogelijk ook interessant:

011_20220617 100kB_WILBERT_ Erik Daems

Het is bijna organisch, de binding is er gewoon.

Wilbert is systemisch coach en hij doet mannenwerk. Systemisch werk geeft inzicht in de plek en rol die je inneemt in een systeem. Het systeem kan je familie zijn, maar ook een bedrijf, organisatie of een andere sociale situatie. Mannenwerk geeft mannen inzicht in hun...
20190518-eamd5653

Vrijheid bestaat niet. Voel vrijheid in je hart.

Mart komt uit Venlo en woont momenteel in Sittard. Hij houdt zich bezig met verschillende projecten en werkt aan een mooiere, betere wereld.  Mart, hoe gaat het met je, nu? Ik heb een heel slechte, lastige winter achter de rug. Misschien wel de eerste in...
20190707-02-ill-jeroen-pelmolen_20190707_0002

Laat het leven me maar verrassen vandaag

Jeroen geeft trainingen voor mannen die de beste vader uit zichzelf willen halen. Ik spreek met hem af op de plaats waar hij zijn trainingen geeft. Vandaag is de zomer begonnen. Jeroen, hoe gaat het met je, nu, op dit moment? Ja, die stel ik...

Plaats een reactie