Over Mij

Vriendelijkheid en vertrouwen

Mijn missie en doel als fotograaf voor je nieuwe profielfoto is om je met De Drie V’s op te foto te zetten: Vriendelijk en Vol Vertrouwen. De eerste foto die mensen van je zien is meteen de belangrijkste. Die LinkedIn-foto of zakelijke portretfoto foto moet meteen laten zien wie je bent en hoe je bent, met alles wat er is. In een fractie van een seconde bepalen mensen of ze geïnteresseerd zijn in je of niet, dus dan kan je foto maar beter een goeie zijn. 

Ik ben in mijn studio in Venlo helemaal op mijn gemakje ben als ik me kan bezighouden met hoe ik jou met je beste zelf op de foto zet. 

profielfoto Erik
erik aan het werk

Verder word ik enorm blij van mijn schatje en onze twee zoons, soul, funk, elpees, op blote voeten lopen, koffie en chocola.

Vanaf dat ik fotografeer hebben portretten me altijd gefascineerd. Een portret is een foto van Een Mens. Een mens met een ziel, een lijf, een mind, een gezicht, de hele energie en zijn hele wezen. En daar een heel klein stukje tijd van. Iedere foto van iemand kan heel anders zijn dan de vorige, en van gezichten hebben we er een stuk of zeven miljard verschillende van in de wereld, hoe tof is dat!

Interesse, inspiratie & ontwikkeling

Toen ik de eind vorige eeuw mijn eerste analoge spiegelreflexcamera kreeg en later de Fotovakschool in Apeldoorn ging doen werd ik gegrepen door de indringendheid van de werk-portretten van Sebastian Salgado, het detail en het licht in de portretten van Stephan Vanfeleteren, de sfeer van de foto’s van Anton Corbijn en de compositie en de eenheid van de omgevingsportretten van Arnold Newman. Ik leerde over licht, de techniek van camera’s en het ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit foto’s en het bewerken van kleurenfoto’s. Mijn afstudeerrichtingen als fotograaf waren portret- en documentairefotografie. Ik merkte dat ik door mijn manier van werken en doen vertrouwen wekte, mensen hebben al gauw door dat ik geen bedreiging ben en meng me makkelijk in, zo kon ik in alle rust en geduld de mensen en de dingen die om me heen aan het gebeuren waren vastleggen. 

Rust, geduld & geluk

Ik ben later een blog gaan maken, met interviews en foto’s. In vroeg mensen over waar ze hun inspiratie en energie vandaan halen, over hun geluksgevoel en vroeg hen waar ze blij en gelukkig van worden, daar maakte ik portretten bij. Het ging met foto en verhaal dieper op de persoon en het verhaal van de mens in. Bij een documentaire of reportage leg je dingen vast die aan het gebeuren zijn, bij een (studio)portret zet je iemand voor je lens en daar moet dan iets mee. Als ik een portret maakte lette ik vooral op de techniek, mijn camera en het licht en hoe ik de persoon een beetje kon laten poseren. Als twee mensen met elkaar in gesprek zijn ontstaan er altijd een bepaalde sfeer, daar komt altijd iets van op de foto. De mooiste opmerking daarbij kwam van Jeroen, die het zo mooi vond hoe ik alle rust mijn statief, camera en flitsers aan het opstellen was, daardoor werd hij ook rustig en is het een heel ontspannen foto geworden.

Later ben ik gaan leren hoe kleine veranderingen in lichaamshouding en pose voor een verschil kunnen maken op een portret of op een profiefoto, hoe ik mensen nog beter kan aansturen en wat ik je allemaal met je gezicht kan laten doen als ik je fotografeer.

Jouw beste foto voor je online profiel

Omdat ik de interactie bij een één op één portret zo interessant vond heb ik me als fotograaf aangesloten bij The Headshot Crew, een fotografen-netwerk van de New Yorkse fotograaf Peter Hurley, met fotografen over de hele wereld die elkaar voortdurend feedback en opbouwende kritiek geven over alle details van headshots:

erik achter de camera

foto’s die mensen gebruiken als LinkedIn-foto of zakelijke portretfoto voor hun website of online profiel.

Ik heb daar geleerd op welke dingen je als fotograaf je allemaal kunt letten als eer iemand voor je lens staat en welke aanwijzingen je iemand kunt geven. Bij een portret gaat het om de persoonlijkheid van iemand, en de persoonlijkheid zit in emoties en gezichtsuitdrukkingen, het gaat om die interactie tussen de personen die aan weerszijden van de lens staan. Ik heb daar ook geleerd dat het leren nooit ophoudt: iedere sessie is anders en met iedere sessie leer je bij. 

Ik ben steeds meer open aan het staan in het contact en verbinding met andere mensen en de wereld om me heen.

Door het zien van een foto van iemand kan er al een klik of connectie ontstaan, en van daar uit kan de verbinding verder groeien en gaan mensen met elkaar het contact en misschien ook wel een samenwerking aan.

Ik ben me daar erg bewust van dat een foto dat kan doen. Als ik je ga fotograferen en je staat voor mijn camera dan ben ik er helemaal voor je. 

Op dat moment gaan we zelf het contact de verbinding aan en krijgen we door onze interactie de toffe foto’s die we moeten hebben. Ik kijk er naar uit om je in de studio te zien, boek en plan je sessie meteen hieronder!

Erik Aan Het Werk 6
Quotes

"Erik is erg fijn en enthousiast om mee te werken. Hij is professioneel en geeft perfecte tips en aanwijzingen. Op deze manier krijg je een top foto!"

Kimm Peeters
Quotes

"Fotoshoot verliep super. Erik is een zeer professionele fotograaf met oog voor detail. Dat maakt zijn foto’s veel sprekender en persoonlijker dan de gemiddelde gelegenheidskiekjes als profielfoto. Thanks Erik!"

Chris Moormann
Quotes

"Erik, bedankt voor de prachtige foto’s. Je hebt mij op een mooie manier weten te fotograferen, precies zoals ik ben."

José

Boek een sessie voor je nieuwe profielfoto

Sessie boeken

Na het indienen van dit formulier kan je direct in mijn agenda een afspraak plannen.