Iedere vader wordt blij wanneer zijn kinderen gelukkig zijn.

Fotograaf Erik Daems Venlo 0011

Ik ben fotograaf voor ondernemers en bedrijven. Ik maak profielfoto’s en bedrijfsfoto’s voor teampagina’s, websites en LinkedIn. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in de mensen zelf en hun verhaal. Ik vraag mensen vaak waar ze energie en inspiratie vandaan halen en vraag hen waar ze blij en gelukkig van worden. Ik blik terug op een gesprek dat ik had met Mark.

Tekst en foto’s: Erik Daems

fotograaf Erik Daems Venlo_0011

Mark, hoe is het met je, nu, op dit moment?

Het is nu best druk maar het is goed. Mijn vriendin woont ruim tweehonderd kilometer verderop. We zien elkaar nu ieder weekend en ze is van plan over een paar jaar bij mij te komen wonen. Als zij vroeger op vakantie naar Zuid-Frankrijk reed kreeg ze als ze door Limburg reed altijd al een heel fijn gevoel, dat zal er wel mee te maken hebben dat ze uiteindelijk deze kant wil komen.

Mijn kinderen en mijn vriendin komen op de eerste en tweede plaats, daarna pas de rest. In mijn baan als technisch manager stuur ik elf mensen aan die me dag en nacht moeten kunnen bereiken, ook dat vraagt veel van me. Ik zou nog wat meer tijd over willen hebben om met mijn bandje te spelen en naar concertjes te gaan, maar op dit moment zit mijn leven al vrij vol. 

Waar kun je heel blij van worden?

Als Bazz (Bas Barnasconi, e.d.) met zijn Bazzokokas staat te spelen, daar word ik zo blij van, daar krijg ik tranen van in de ogen. Een paar weken geleden was ik er bij toen hij in Groningen in de Drie Gezusters stond te spelen. Hij maakt daar zo’n feest van. Van hanenkam tot dreadlocks, van hippe meiden tot scootergastjes, het stond allemaal door elkaar en hij kreeg de hele zaal plat. Die Bas, die verbindt mensen. Hij is een onuitputtelijke energiebron van aanstekelijk enthousiasme. 

Ik kan ook heel blij worden als we met de jongens van de band samen in de repetitieruimte riffjes zitten te maken en nummers opnemen. Mijn vriendin noemt ons liefkozend “van die vijftigers die proberen op hun leeftijd nog iets te maken”.

Wat betekent geluk voor jou?

Als ik met mijn vriendin in de auto zit kan er wel eens het gevoel van een geluksmomentje over me heen stromen. En ik denk dat iedere vader blij wordt wanneer hij ziet dat zijn kinderen gelukkig zijn.

Van welke dingen die je ooit meegemaakt hebt of gedaan hebt zou je nog veel meer willen? 

De weekendjes weg met mijn vrienden waren fijn, concertjes kijken, pintje pakken, ik lachte me altijd de lul uit de broek. In onze huidige levens komt dat er niet meer veel van. We plannen nu wel steeds om de paar maanden een datum waarop we als vrienden van vroeger weer bijeen komen. 

Ik ga ook graag naar het Mijl op Zeven festival, in de Peel. Daar ga ik helemaal alleen naar toe, met mijn oude caravan, een paar biertjes en wat sigaartjes. Dan heb ik de tijd helemaal voor mezelf en voor de muziek. 

Welke band zou je graag nog een keer zien of willen boeken? 

Ik heb Minirok opgestart, waarbij ik vroeger heel veel dingen zelf deed. Nu zijn er werkgroepjes die dingen als sponsoring en bonnenverkoop zelf regelen. Wel ben ik nog steeds betrokken bij de programmering. Er staat ieder jaar een goed programma dat altijd bij de sfeer van Minirok past. Een band als Fifty Foot Combo zou tof kunnen zijn op Minirok. 

De stijl van muziek waar ik zelf nu meer naar luister gaat wat verder en dieper. Ik hou heel erg van Bluegrass en de wat alternatievere Americana. 

Een artiest die ik erg bewonder en ook door geïnspireerd kan raken is Dan Mangan. Ik ben fan van hem en ga in April naar zijn optreden in de bovenzaal van Paradiso.

fotograaf Erik Daems Venlo_0009

Dit vind je mogelijk ook interessant:

20190727 Eamd8234 Bewerkt 2

Doe het goed of doe het niet.

Ik ben fotograaf voor ondernemers en bedrijven. Ik maak profielfoto’s en bedrijfsfoto’s voor teampagina’s, websites en LinkedIn. Verder ben ik ook altijd geïnteresseerd in de mensen zelf en hun verhaal. Ik vraag mensen vaak waar ze energie en inspiratie vandaan halen en vraag hen waar...
Antoinette Erik Daems Fotograaf Venlo 0003

Volg je hart, want je hart klopt

Antoinette woont in een sprookjeshuis en geeft shows met Toet Tout Theater. Ik blik terug op het gesprek dat ik met haar had. Tekst en foto's: Erik Daems Antoinette, hoe gaat het op dit moment met je? Nu gaat het goed. Het werk dat ik...
Fotograaf Erik Daems Venlo Eamd6186

Een moment dat je echt gelukkig bent is heftig. 

Ik ben fotograaf voor ondernemers en bedrijven. Ik maak profielfoto's en bedrijfsfoto's voor teampagina's, websites en LinkedIn. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in de mensen zelf en hun verhaal. Ik vraag mensen vaak waar ze energie en inspiratie vandaan halen en vraag hen waar ze...

Plaats een reactie