Ik maak me daar niet zo druk om

Laura is mijn zus. Samen met Tom heeft ze twee kinderen. Ik spreek met haar af begin december 2019.

Tekst en foto’s: Erik Daems. De inspiratie voor onderstaande foto komt van een foto die Anton Corbijn gemaakt heeft van Miles Davis.

Laura, wat zijn jouw geluksmomentjes van de dag?

Als ik een spontaan knuffeltje krijg van Mila, en als Amy zegt dat ik de liefste mama van de hele wereld ben.

Wat zijn dingen waar je heel gelukkig mee bent dat ze nu in je leven zo zijn?

Op dit moment gaat het prima. Ik ben gelukkig met Tom en Amy en Mila. Ik ben ook gelukkig met mijn huis, waar ik graag ben. Ik ga ook graag naar mijn werk, ik heb leuke collega’s.

Wie of wat zijn je inspiratiebronnen?

Mijn kinderen zijn een grote inspiratie voor mij. Amy zei dat ze wat meer tijd met me wilde om leuke dingen te doen. Mijn kinderen laten me zien dat ik wat minder moet haasten en dat ik het wat rustiger aan kan doen.

Ik probeer zelf altijd wel zoveel mogelijk mijn eigen dingetjes te doen. Ik krijg heel veel energie van sporten. Normaal ging ik in de zomer wielrennen en in de winter hardlopen. Met het werkschema van Tom schiet dat er wel bij in. Ik ben toen wat anders gaan zoeken en kwam uit bij een online sportkanaal dat Mark Tuitert na zijn schaatscarrière is begonnen. Dat kan gewoon op zolder, als Amy en Mila hier beneden zitten kan ik gewoon boven even sporten. 

Een tijd geleden kon ik ook even niet sporten doordat ik last had van mijn knie, toen ben ik maar een yoga-programma’tje gaan doen dat ik ontdekt had. Ik kan altijd goed slapen maar ik heb moeite met wakker worden. Vanaf het moment dat ik yoga ging doen was ik ’s ochtends bij het gaan van de wekker ook meteen helemaal wakker. Toen ik weer kon sporten ben ik gestopt met yoga en had ik weer moeite met wakker worden. Nu heb ik yoga toch weer opgepakt, en merk ik dat ik rustiger ben en weer goed wakker word. 

Welke dingen die je ooit gedaan hebt zou je zeker nog een keer willen doen?

Ik zou nog wel een keer naar Amerika willen met het hele gezin. Amy en Mila horen al onze verhalen daarover van toen ik met Tom geweest ben, maar ik wil ze het zelf ook laten zien. We zouden willen gaan als Amy een jaar of twaalf is, dan krijgen ze het ook volledig mee, het moet wel een herinnering voor hen kunnen zijn voor later. 

Ik zou dezelfde route willen doen als wij toen gedaan hebben, aangevuld met dingen die wij toen niet hebben kunnen zien. Toen wij er waren stonden er natuurparken in brand. Daardoor hebben we wel mooie plekjes gemist. Als het kan zou ik dat nu wel willen zien. 

We hebben toen over de Westkust gereden. Los Angeles, Las Vegas, The Grand Canyon, San Francisco. Geweldig dat we daar uren rond konden rijden zonder een andere auto tegen te komen. 

Heb jij een wens?

Dan kom ik toch weer bij Amy uit. Ik hoop dat ze zich prettig voelt op school en ze lekker in haar vel gaat zitten. Mila fladdert overal wel doorheen als een vlindertje. Amy moet daar net wat meer moeite voor doen. Ik hoop dat het bij Amy ook ooit allemaal zo makkelijk gaat als bij Mila.

Half december heb ik een operatie aan mijn kaak, maar daar maak ik me niet zo druk om. Ik kan daarna een tijd niet sporten en kan alleen maar gepureerde dingen eten en alles wat door een rietje past. Toen ik deze beugel kreeg kon ik een paar weken ook alleen maar soep, pudding en stamppot eten. Nu vind ik dat allemaal heel lekker, dus ik zie daar niet zo tegenop. Na de operatie blijft de beugel nog even zitten om de tanden te stabiliseren. Daarna kan de beugel er uit. 

Het maken van ILL-talks en INSPIRATOUR kost tijd, geld en energie. Wil je mij steunen om dit te kunnen blijven doen, maak dan een afspraak met me voor het maken van foto’s of bestel een boek op www.allewijsheidopeenstokje.nl