Geen oordelen, geen kwetsbaarheid. Brotherhood.

Op 17 november 2019, twee dagen voor Internationale Mannendag, was er in Nijmegen een bijeenkomst van Heart of Men. Een groep mannen kwam bij elkaar om na te denken over het man-zijn. Wat betekent het om man te zijn? Wat betekent het voor jou? Wat betekent het in deze tijd? Wat kunnen wij nu doen? Wat kan ik doen? Waar kan ik helpen? Waar wil ik bij geholpen worden?

Deze dingen werden in groepjes besproken met Jeroen de Jong (De Praktijkvader) en andere gespreksleiders. Na afloop spreek ik Denis. Hij komt uit Frankrijk en woont ruim twintig jaar in Nederland.

Tekst en Foto’s: Erik Daems

Hoe voel je je nu?

Ik voel me op dit moment goed, verbonden. Ik heb net een fijne uitwisseling gehad met een groep mannen. We hebben naar elkaar geluisterd, elkaar gesteund ook soms. We hebben elkaar advies gegeven en advies gekregen. Heel prettig.

Mijn vrouw had mij een link gestuurd van dit evenement. Ik heb een e-book van Jeroen (de Jong, organisator van Heart of Men Nijmegen, E.D.) gelezen en ik vond het interessant. Ik werd nieuwsgierig, ik wilde dit gaan meemaken.

Waar word je blij van?

Dat je kunt praten met mensen die je niet kent maar die wel met je in verbinding zijn. Brothterhood. Met mannen zonder complicatie kunnen praten over wat je meemaakt en wat je ervaart. Je luistert mee met anderen, we delen onze stuggles en issues.

We kunnen nu daarover praten zonder moeilijke gevoelens. Geen oordelen, geen kwetsbaarheid. Ik ga met een fijne positieve energie naar huis, en verder genieten van mijn zondag.

Het maken van ILL-talks en INSPIRATOUR kost tijd, geld en energie. Wil je mij steunen om dit te kunnen blijven doen, maak dan een afspraak met me voor het maken van foto’s of bestel een boek op www.allewijsheidopeenstokje.nl