Dit is wat ik echt wil doen

Het is 27 april 2020. Vorig jaar werkte ik met Astrid en Tanja mee aan het kinderboek Alle Wijsheid op een Stokje. Onlangs zijn Astrid en Tanja gestart met hun bedrijf Hart van Licht. Ze inspireren en ondersteunen mensen om te leven vanuit hun hart. Vandaag wandelen we door het bos. Op blote voeten. 

Astrid en Tanja, hoe gaat het nu met jullie, op dit moment? 

A: Ik ben vanaf januari gestopt met mijn werk in de zorg, zodat ik mijn aandacht en energie helemaal kon gaan geven aan Hart van Licht. Dit is een heel goede keuze geweest. Het maakt me ontzettend blij, omdat dit werk recht uit mijn hart komt. Dit is wat ik écht wil doen. Het stroomt en dat voelt fijn. Ik heb hierdoor kunnen ervaren dat als je in de juiste stroom zit, alles wat je nodig hebt als vanzelf naar je toekomt. Dus ja, het gaat erg goed met mij.

T: Met mij gaat het ook goed. Het is steeds makkelijker voor me om te kiezen voor wat ík graag wil en me minder aan te trekken van wat anderen daarvan vinden. Natuurlijk zitten er hobbels in de weg, maar dat is juist de weg. Telkens weer bewust worden en kiezen voor wat het beste bij je past.

Waar zijn jullie met Hart van Licht op dit moment mee bezig?

T: We zijn bezig met een chakra-cursus en chakra-activaties, met lichttransmissies en met ons boek Alle wijsheid op een stokje. 

A: In maart zijn we gestart met een livecursus Chakra’s in Balans. Het is een bewustwordingscursus over de zeven hoofdchakra’s, waarbij mensen hun eigen chakra’s leren kennen en in evenwicht leren brengen. Door diverse tools zoals meditaties, oefeningen, stenen en visualisaties leren mensen beter te luisteren naar zichzelf en hun lichaam. Het brengt daardoor veel zelfinzicht en vertrouwen. We zijn nu nog de laatste lessen aan het uitwerken. Daarna gaan we de cursus ook digitaal aanbieden als zelfstudie.  

T: Ik heb een stukje geschreven voor HSP-magazine (magazine over en voor hoog-sensitieve personen). Het tijdschrift komt 1 juni uit. Het gaat over hoe belangrijk het is voor hoog gevoelige mensen om werk te doen dat echt bij hen past. De verhalen van Alle wijsheid op een stokje zullen herkenbaar zijn voor hooggevoelige mensen. HSP-ers hebben behoefte aan verbinding, rust en in de natuur zijn. 

A: Toby en Tara, de kinderen uit het boek, zijn heel puur en bewegen mee met de natuurlijke stroom van het moment. Ons boek Alle wijsheid op een stokje gaat over het ervaren van vreugde in het leven en innerlijke wijsheid.  T: Eigenlijk een must-have voor HSP-ers!  

Van welke dingen zijn jullie het meest gelukkig dat ze nu zijn zoals ze zijn? 

T: We hebben misschien een wat vreemde manier van werken. Er zijn veel ideeën en we proberen dingen uit. Bij sommige dingen voelen we een enorm grote JA! zoals bij Alle wijsheid op een stokje. Dan gaan we daarmee aan de slag. We hebben wel veel meer ideeën dan tijd, dus we moeten echt keuzes maken en we kiezen dan voor dat wat ons de meeste vreugde geeft. Dat zijn niet altijd logische keuzes. We hebben geen harde planning en weinig deadlines. Het is meer een soort vrouwelijke manier van werken. Gaandeweg ontdekken we wat wel en niet werkt. Daarbij komt ook regelmatig ons persoonlijke proces aan bod. Als iets niet stroomt, kan dat te maken hebben met een innerlijke weerstand. Die bewustwordingsprocessen zijn onderdeel van ons werk. Dat is geweldig. Zo brengen we onszelf heel veel en hebben we nog meer te bieden. Van deze werkwijze word ik echt gelukkig.

A: Ik ben het meest gelukkig met onze missie: leven vanuit je hart. Door mijn eigen levenservaring weet ik dat dit het belangrijkste is wat je kan doen om dicht bij jezelf te komen en te blijven. Als je vanuit je hart leeft, leef je in vreugde, liefde, kracht en verbinding. Ik ben enorm dankbaar dat ik daar anderen mee kan en mag ondersteunen. 

Van welke dingen die jullie tot nu gedaan hebben, hebben jullie een diep besef gehad dat het echt klopte wat jullie aan het doen waren?

T: We hebben de verhalen van het boek niet zomaar bedacht en verzonnen, maar vanuit afstemming en inspiratie opgeschreven. Ik kijk wel eens naar een verhaal en het wordt me dan pas duidelijk waar het verhaal echt over gaat. In het verhaal “Verdwaald” bijvoorbeeld, zijn de kinderen uit het boek de weg kwijt in het bos. Ze gaan rustig zitten bij een boom en bedenken dat ze kunnen kijken naar de stand van de zon. Dan weten ze weer waar ze heen moeten. 

Ik kwam er later achter dat dat ook symbolisch is. Als je ergens niet uitkomt, neem dan even rust en word stil. Kijk vanuit die rust naar de situatie, dan verschijnt de oplossing vanzelf. 

A: Ik had een meditatie-avond bijgewoond waarin de energie van Lemurië aan bod kwam. Dit raakte mij diep. Omdat de energie zo fijn voelde, besloot ik om een Lemurië-kristal aan te schaffen. Toen ik mediteerde met het kristal in mijn hand, kreeg ik het opeens intens warm. Het leek wel of ik in een sauna zat! 

Ik zag en voelde 15 chakra’s die nu belangrijk zijn. Acht meer dus dan de zeven hoofdchakra’s waar ik tot dan toe vooral mee gewerkt had. Ik kon precies voelen waar deze voor waren en ook de zeven oude chakra’s hadden een diepere betekenis. Ik voelde dat dit heel waardevol en belangrijk is en dat ik dit door mag geven aan anderen. Ik heb nu een aantal chakra-activaties gedaan en mensen vertellen me dat ze alles intenser zijn gaan ervaren. Het helpt de trilling te verhogen.

Waar halen jullie de inspiratie en energie voor jullie cursussen en activiteiten vandaan?

T: De energie stroomt als we in afstemming zijn. Die hoef je nergens vandaan te halen, die komt dan binnenstromen. In-line noemen we dat.Je start altijd met het centreren van je eigen energie. Van daaruit heb je een verbinding met de aarde en de bron. Vanuit die afstemming of uitlijning komen er ideeën op. Als je dan voelt dat je er helemaal blij van wordt, dan klopt het. Dan weet je dat je op de goede weg zit. Dan krijg je er ook energie van. Als iets energie kost, dan klopt het niet. 

Welke dingen willen jullie nog heel graag doen?

A: We willen graag een tweede en derde boek schrijven en ook willen we de lichttransmissies live gaan geven. Bij een lichttransmissie zetten wij mensen in een soort douche van licht. Het vergroot je bewustzijn en persoonlijke bewustwording. Deze doen we sinds een half jaar op afstand, maar onze wens is om dit ook buiten, live te gaan doen.

T: We hebben ook al ideeën voor een vervolg op de chakra-cursus. En heel graag doen we ook meer creatieve dingen. Waarbij dan ook een activatie of een heling zit, zoals bij de Lichtcode boom. 

Hebben jullie een wens?

A: We hebben een missie: leven vanuit je hart. Onze droom is dat we onze activiteiten kunnen uitvoeren in een spiritueel centrum op een terrein waar ook gelijkgestemden wonen. Grotendeels zelfvoorzienend, met voedselbos en veel natuur. 

T: Mijn grootste wens is dat iedereen in harmonie leeft met zichzelf, anderen en de Aarde. Dat is de nieuwe Aarde voor mij. Mijn wens is dat we met Hart van Licht en Alle wijsheid op een stokje daar een bijdrage aan leveren.

Op www.hartvanlicht.nl kun je je aanmelden voor de Leven vanuit je Hart-Inspiratiemail.

Waar word je blij van? Wat maakt je echt gelukkig? Waar komt de inspiratie vandaan om dit te doen? Waar sta je voor? Allemaal vragen en dingen die het waard zijn om over na te denken en helder te krijgen voor jezelf, je bedrijf of je project. Misschien gun je iemand anders wel om deze inzichten te krijgen. Wie of wat wil je in het zonnetje zetten en uitdragen? Als investering in jezelf of je zaak, of om iemand cadeau te doen. Neem contact met me op om te kijken wat er kan!